Oldalak

2012. június 29., péntek

Rajzoltunk

Nehéz lekötni három gyereket, és olyat kitalálni amit mindenki szívesen csinál. Rajzolni mindenki szeret, még a legnagyobb fiam is. Egy óriási csomagolópapírra mind a négyen rajzoltunk valamit, ami sportolással kapcsolatos. Ezek születtek.

2012. június 18., hétfő

Anya baba

A gyermekeim nyaralni mentek a nagymamához. Most először mind a hárman. Nóri az indulás előtt egy nappal kitalálta, hogy készítsek neki egy babát, aki vele van amíg én nem vagyok ott. Lerajzolta, és megpróbáltam a rajzhoz hasonlító babát készíteni.


2012. június 11., hétfő

Ajándék az óvónéniknek és a dadusnak

Ma reggel a legkisebb fiam átadta az óvónéninek és a dadusnak az év végi ajándékunkat. Egy macis kitűzőt készítettem nekik, mivel Maci csoportosak vagyunk. Az egyik óvónéni sajnos hamarabb ment szabadságra, így nem tudtuk átadni neki az ajándékot, de majd ezt is pótoljuk.

Nóri első pénztárcája

Nóri az iskolával ma az Állatkertbe kirándult el. Most először kapott egy kis költőpénzt, ezért hétvégén filcből készítettem neki egy kis pénztárcát. A könnyebb kinyitás végett tépőzárasra csináltam.


Kerti parti

Vasárnap délelőtt a két kisebb gyermekem kerti partira volt hivatalos. Két kislány volt a házigazda.
Mivel ez nem szülinapi buli volt, ezért ajándékot nem kellett vinni, de mi nem akartunk üres kézzel menni. A lányoknak könyvjelzőt készítettem.

Hétvégi kézműveskedéseink

Szombaton Nóri lányommal csajos délelőttöt tartottunk. Elbicikliztünk a Platán könyvtárba, ahol egy nyár nyitó kézműves délelőttön vettünk részt. Vágtunk, ragasztottunk, hajtogattunk, és elkészült egy papírsárkány, távcső, halacska és pillangó. Nem kellett már hozzá csak színes papír, wc papír guriga, krepp papír, zsenília rúd, olló, ragasztó.

2012. június 8., péntek

Citromos piskóta

A nagyfiam mostanában szívesen süt finomságokat. A citromos piskóta gyors, és nagyon finom édesség. Nekünk nagyon bejött.
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 14 dkg margarin, 5 db tojás, 1 citrom héja vagy leve (mi citromaromát használtunk), 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg darált dió (ez elhagyható)
A cukrot habosra keverjük a vajjal, a tojások sárgájával és a citrom levével. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a végén hozzáadjuk a tojás felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsiben simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Először dióval készítette el a fiam, másodszor pedig citromos mázat készített rá. Így sokkal finomabb lett. 15 dkg cukorhoz teszünk 3-4 evőkanál citromlevet, és még melegen rákenjük a süti tetejére. Ha rászáradt felszeleteljük.

Ajándék Nóri osztálytársnőjének

A középső gyermekem ma szülinapi bulira megy délután. Ezt a könyvjelzőt készítettem neki filcből.
Ez az első névhímzésem, remélem, hogy a kislánynak tetszeni fog.

2012. június 7., csütörtök

Makraméztam megint

Ritkán makramézok mostanában, és ilyen karkötőt még nem is készítettem eddig.

Nemzeti színű karkötő

Filc alapú karkötőt készítettem, csomózott dísszel, gyöngyökkel és gombokkal.
A karkötő 4 cm széles. Nagy örömömre tetszik a hölgynek, aki kérte.



2012. június 1., péntek

Karkötők még, még, még...

A csíkos makramé karkötőket már régen csináltam, most egy kis díszt kapott mindegyik.